• Contact
  Contact us
  Overtref Jezelf
  Overtref Jezelf in Rotterdam Zuid
  Sandelingstraat 80
  3073 AT Rotterdam

  Tel: 010 7511435
  Email: info@overtrefjezelfrotterdam.nl

Activiteiten

Iedere jongere die deelneemt aan Overtref Jezelf werkt twee uur per week met een student mentor aan opgestelde doelen, die betrekking hebben op cijfers, beroepsbeeld en motivatie.

Cijfers

Gestreefd wordt naar een rapport met allemaal voldoendes. Gedachte is dat een cijfer altijd nog beter kan worden of anders goed moet blijven.

Activiteiten waaraan gedacht kan worden zijn:

Overhoren

De student mentor helpt bij het leren van de leerstof voor de toetsen die jij op school hebt door je te overhoren. Op die manier kom jij precies te weten welke onderdelen van de leerstof je al goed kent en aan welke onderdelen je wellicht nog wat extra aandacht moet schenken.

Samenvatten

Helpen samenvattingen je bij het leren van de leerstof, maar ben je niet zo goed in het maken van een goede samenvatting, dan is de student mentor in staat je hier bij te helpen. Samen met de student mentor kun je een goede samenvatting maken, die je helpt bij het halen van een voldoende voor je toets.

Planning

Ben je goed in leren, maar wellicht wat minder goed in het plannen van je leerwerk, waardoor je op het laatste moment nog veel moet doen. De student mentor is in staat je te helpen bij het opzetten van een realistische planning, waarin je genoeg tijd hebt om naast je leerwerk ook nog aandacht te besteden aan je hobby’s.

Leerstijlentest

Heb je goed geleerd, maar haal je toch nog altijd onvoldoendes voor de toetsen. Wellicht leer je op de verkeerde manier. Iedereen heeft een specifieke manier van leren die zorgt dat de informatie goed blijft hangen. De student mentor kan je helpen in het zoeken naar de voor jou best werkende leerstijl.

Huiswerkopdrachten maken

De student mentor heeft de mogelijkheid om je te helpen bij het maken van huiswerkopdrachten, bijvoorbeeld als je er eventjes niet helemaal uitkomt. Stel deze vragen dus ook gerust tijdens de begeleiding.

Beroepsbeeld

Beroepsbeeld: Gestreefd wordt dat iedere jongere aan het eind van het schooljaar weet wat hij/zij wil worden en zo goed mogelijk voorbereid is op de nieuwe school.

Activiteiten waaraan gedacht kan worden zijn:

Beroepskeuzetest

Weet je nog helemaal niet wat je wilt worden of heb je nog maar een vaag idee, dan kan het helpen om een beroepskeuzetest te doen. De student mentor weet waar deze testen te vinden zijn en is daarnaast ook in staat eventuele vragen die je hebt met betrekking tot de test of de uitslag met je te bespreken.

Open dagen bezoeken

De student mentor heeft de mogelijkheid om samen met jou naar een open dag van het MBO te gaan. Op deze dagen heb je de mogelijkheid om de school alvast te verkennen en daarnaast om eventuele vragen over de opleiding te stellen aan studenten of docenten van de opleiding.

Sollicitatiebrief schrijven

Veel jongeren zijn tegenwoordig op zoek naar een bijbaantje om geld te verdienen, maar ook om alvast ervaring op te doen. Voor al deze bijbaantjes geldt dat er een sollicitatiebrief opgesteld moet worden. De student mentor is in staat om je te helpen met het verwoorden van je gedachten en je te helpen bij het opstellen van een professionele brief.

Aanmelden voor de opleiding

Bij het aanmelden op het MBO krijg je te maken met een groot aantal formulieren dat ingevuld moet worden. Wanneer je er niet uitkomt met de formulieren die ingevuld moeten worden, dan is de student mentor de persoon die je hier bij zou kunnen helpen.

Oefenen van intakegesprekken

Na het aanmelden op een MBO school zullen jongeren in veel gevallen uitgenodigd worden voor een intake gesprek. Dit intake gesprek dient om je alvast te leren kennen, maar ook om te kijken naar je motivatie. De student mentor is in staat je te helpen bij het oefenen van deze intakegesprekken, zodat je zo goed voorbereidt mogelijk naar het gesprek kunt.

Motivatie
Motivatie: Gestreefd wordt de motivatie van de jongere voor school en het MBO zo veel mogelijk te versterken.

Activiteiten waaraan gedacht kan worden zijn:

Kwaliteitenspel

De student mentor kan ervoor kiezen om samen met jou het kwaliteitenspel te spelen. Dit spel helpt je in het krijgen van inzicht over je sterke en minder sterke kanten. Door erachter te komen waar je sterke en minder sterke kanten liggen, kan de student mentor je gerichter begeleiding bij je schoolloopbaan.

Doelenspel

Samen met de student mentor kun je doelen opstellen voor jezelf. Dit kunnen korte termijn doelen zijn, zoals het halen van een voldoende voor een specifiek vak. Het kunnen echter ook doelen zijn voor de langere termijn, bijvoorbeeld het opzetten van een eigen bedrijf. Door samen met de student mentor naar de doelen te kijken, krijg je meer inzicht in je eigen toekomstbeeld.

Motiveringsgesprekken

De student mentor zal regelmatig gesprekken met je voeren over je motivatie. Vragen die hierin centraal staan zijn: Hoe gemotiveerd ben je? Welke factoren spelen hierin mee? Wat kunnen we doen om te zorgen dat je gemotiveerder raakt? Wat kunnen de docenten doen om je hierbij te helpen? Het beantwoorden van de vragen geeft je meer inzicht in je eigen motivatie.

Spel ter ontspanning

Geregeld zal het ook voorkomen dat de student mentor ervoor kiest een bordspel te spelen, gericht op ontspanning. Ontspanning kan zorgen voor meer motivatie.

 

© 2014 Overtref Jezelf in Rotterdam Zuid Design by www.wedodigital.nl.
go to top